Zámok u Grófa
Európske Fórum Vínnej Kultúry
Rodinný erb Všetečka Európai Borlovagrend Magyarországi Konzulátusa

Európske Fórum Vínnej Kultúry

IX. Medical Wine Symposium Villany
Termín: 22 - 24. XI.2013.
Prvý deň sympózia sa začal sériou prednášok popredných odborníkov - profesorov vysokých škôl, vedcov i prominentov medicíny, ktorí sa zaoberajú danými problematikami.
Spomenuli sa aj začiatky sympózií a venovala sa dôstojná pozornosť tým, ktorí medzičasom odišli...
Tematicky bol prvý deň zameraný na vplyv komponentov vína na rôzne orgány ľudského tela. Vplyv na existujúce onemocnenia, cukrovka, srdcovo - cievne problémy a pod.
Počas spoločenskej časti bola predstavená vinárska lokality Villany, osobitosť a zaujímavosťi, vrátane gastronómie. Klikni
Nepreplnené maďarské diaľnice nás doviedli 15 km od cieľa. Villány, pod dažďom, ale konečne na mieste. Vyjasnená poznávacia prechádzaka. Architektúra prispôsobená vínu. Eques Všetečka s uvítacím výborom. Ing. Kováč, pri inštalácii sk. materiálov a vlajok. Provítanie s presným programom a množstvom prednášajúcich. Prezentačné plátno hneď pri vstupe. Tabule zúčastnených krajín. (Rakúšani také nemali). Treba pripomínať ciele v každej reči. Poľské logá. Uvítacia časť. Rekapitalácie histórie sympózií. Každá prednáška prinášala aj genézu súčasného stavu. Počas prestávky, v popredí poľská delegácia p. Roman Grad. Srdcovo - cievne problémy a víno. Jeden z popredných odborníkov na túto tématiku. Časť o vplyve vína na cukrovku. Prof. diabetológie, ktorý pr Múzeum priamo v suteréne pod sálou sme pozreli cez prestávku Spoločenská časť. Slávnostná večera, samozrejme s prednáškam Predstavenie regiónu Villany. Letecký pohľa na región. Pri takejtro vynikajúcej polievke sme si vypočuli históriu. Historické pivnice Villány. Kombinované s gastronomickými špecialitami. Každá drobnosť dýchala sympózium a vzácnymi návštevami.