Zámok u Grófa
Európske Fórum Vínnej Kultúry
Rodinný erb Všetečka Európai Borlovagrend Magyarországi Konzulátusa

Európske Fórum Vínnej Kultúry

Klenotnice Velké Moravy
Termín: 20.6.2024.
Otváranie Klenotnice Velké Moravy v Modré pri Velehrade. Považujem za najväčšiu kultúrnu udalosť roku. Administratívne stálo dielo 7,5 Mio Eur. spoločenský a kultúrny význam pre oba naše národy sa nedá vypočítať.
Miliónová návštevnosť tejto 700 člennej obce sa opäť zvýši, opäť vzniknú ďalšie financie na kultúrnu činnosť prerozdelené medzi folklór, vážnu hudbu aj vinárov. Nikto neprehovoril za Nitru, ktorá bola hlavným mestom Velkej Moravy. Teším sa, ako budeme závidieť obce Modrá jej nastávajúce kultúrne produkcie....
Pohľad na areál archeoskanzenu v Modré. Príchod hejtmana ZK p. Holiša.( s kohútom v krabici). Novinári, archeológovia, vinári nervozita pred otvorením. Spevácky zbor v Modré. Prestrihnutie pásky Najšťastnejší okamih pre ďaľšiu históriu Tajomno pod zemou na náleziskách hrobových miest. Dvetisícročné artefakty Prekrásne šperky, kde v tedy bola Amerika? Aj pre tisícročiami existovala láska a dary. Jedno z nájdených hrobových miest v súčasnej chodbe. Eques Všetečka sv rozhovore s Dr. Pietom aÚ SAV Nitra.